13 februari 2008

Guldleg asså!

Ja, så skulle man enligt min älskade vän Tove kunna uttrycka sig om man vill! *le* Efter en underhållande och nyskapande omgång Alfapet har vi kommit fram till att vi behöver skriva ett litet tillägg till SAOL. Orden som vi gissar inte finns med i denna digra bok är följande: uggel, eldgul, guldleg, ulldeg och Tove och jag ska nu göra vårt bästa för att förklara ordens innebörd Eller, jaa, alltså, jag avsäger mig nog ganska mycket ansvar och hänvisar till fröken Tove som ju faktiskt har läst mer på lärarprogrammet än lilla jag har. Pjuh! (lämnar nu för första gången någonsin *trumvirvel* över tangenterna till någon annan! Varsågod Tove!)

Uggel [uggäll] subst. Hoande läten i kombination med uppspärrade ögon samt förvånade huvudvridningar innebär att bedriva uggel.

Eldgul [äldguul] adj. Synonymt med brandgul.

Guldleg [guldlegg] subst. Inträdespass i guldfärg som brats viftar med i kön på jävligt glidiga Stockholmsklubbar.

Ulldeg [ulldeg] subst. Det fetaste fåret i hagen. Främst ett öknamn från övriga får. Varning: kan uppfattas stötande.

Utöver detta konstaterades att asså och asset (rumpan) inte är giltiga ord, medan rossel faktiskt är ok! Åsikter på dessa regler mottages gärna. Tove plockade hem stora poäng när hon lyckades få dit zon på en superduperbra plats, och sedan lyckades hon förvandla detta lilla ord till ozon och fick då om möjligt ÄNNU mer poäng! Grattis, nää, men verkligen, GRATTIS!

Jaja, nu ska jag förhöra Tove på lite drinkar. Hon ska nämligen jobba i drinkbaren snart och har plugg att göra! En Absolut 2002 eller en Baywatch kanske?

"Nää, nu har det blitt så bara, att de är omöjliga, och så är det bara!" - Tove om de två SVÅRASTE drinkarna.

4 kommentarer:

Jo sa...

Nu måste jag med ålderns och erfarenhetens rätt korrigera damerna. Eldgul kan inte vara synonymt med brandgul, för då skulle det helt enkelt bara vara orange. ”Orange” fanns inte som ord förr, man sa brandgul. För er som inte tror mig hänvisar jag till Totte böckerna, där berättaren säger brandgul om helt uppenbart orange saker. För övrigt är Totte väldigt bra litteratur för den som tröttnat på Solzjenitsyn.
Tack för mig.

Jo sa...

Föga förvånande visade det sig finnas en sida på nätet för brandguls bevarande: http://www.brandgult.se/

Tove sa...

Kära Jo.

Jag vet mycket väl att brandgul är synonymt med orange. Jag förstår dock inte vad som hindrar att eldgul skulle betyda samma sak? Menar fröken att tre ord inte kan vara synonymer?

Högaktningsfullt,
En förorättad alfapetare

Jo sa...

Hej
Oj vad jag har varit dålig på att läsa bloggar, och blogga själv med.
Jo men självklart kan flera ord vara synonyma, och det var inte alls meningen att förorätta en alfapetare. Men, eftersom jag anser att brandgul är det ultimata ordet kämpar jag för det som om det vore ett utrotningshotat större däggdjur. Därför blev jag lite upprörd när jag såg att ni hitat på en till konkurrent till det. Därav den luddiga original kommentaren.
Veckans fråga: Om ni bara fick läsa verk av en enda författare i 5 år vem väljer ni då?
kram från en trött utarbetad kusin