19 juni 2010

Sommarstickning

... är bröllopsstickning, för min del! Sommaren 2010 är inte bara sommaren då Kronprinsessan får sin Daniel utan även sommaren då inte mindre än fyra (!) av mina goda vänner säger "ja" till sina älskade! Till dessa festliga tillfällen behövs självklart nya, festliga, stickade kreationer.

Till min älskade Tove som står brud om exakt tre veckor är bland annat en brudstola med lövmönster stickad och just nu pillar jag med det spetsstickade strumpebandet, som även kommer vara Toves "något blått" (det kommer vara ljusblåa sidenband i hålmönstret). Det ser inte mycket ut för världen i detta skede men kommer att se betydligt prydligare ut efter blockning och montering.


Min fina väninna Lovisa är själv en stickande (och virkande) människa och stickar sin egen brudklänning så till den festen stickar jag endast till mig själv. Så sent som igår inhandlades material till en mycket speciell stola som bland annat kommer innahålla ett helt fantastiskt silkesgarn från Colinette. Denna planerar jag att bära tillsammans med ett annat stickat plagg...


... nämligen denna stickade bomullsklänning, i ekologiskat bomullsgarn från Garnverket. Klänningen är stickad i ett stycke, utan några sömmar och är ett resultat av min egen design. Jag ska ärligt erkänna att jag är stolt över klänningen, som sitter som ett smäck! Gällande design och mönster finns ytterligare att berätta, som jag också är stolt över, men det kan vi ta en annan gång... ;)


Nu ska jag återgå till stickningen och min lite lagom engagerande bevakning av dagens folkfest i huvudstaden. Tvn står på i bakgrunden och jag tittar till lite då och då, emellanåt händer roliga saker, och däremellan finns en hel del snack som jag bryr mig mindre om.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Vad fantastiskt fint kusin! Du är så otroligt duktig! Det lutar förresten åt att det blir kusin träff första helgen i september, återkommer med mer detaljer!

Tove sa...

Det är jättefint Anna och det ser visst mycket ut för världen! Du är bäst!

Sandra upplyste förresten om att Tobbe ska dra bort det med tänderna och slänga det till vargarna (ungkarlar), jag ställer mig något tvekande till den traditionen kan man väl säga... Speciellt eftersom bandet är så fint. Hon meddelade även att enligt svensk tradition ska även marskalken ha ett strumpeband på sig och sedan ge denna svettiga tingest i present till sin egen fru. Jag tycker dock att vi dubbelkollar det med Anders innan du börjar sticka... host... Ja man lär sig sannerligen mycket skumt när man börjar planera bröllop!