19 augusti 2008

Sapho, Alpaca och Heroes

Sapho, Platon och Sokrates har varit mitt sällskap de senaste timmarna. Jag har nämligen idag fått mina böcker till kursen "Kärlekens litetratur" och börjat läsa i dem! Den underbara 1500 bibeltunna sidor tjocka boken "Texter från Sapho til Strindberg" kommer troligen vara min trogna följeslagare de närmaste månaderna, och jag ser framför mig tunga väskor, ömma axlar och trötta ögon, men även så mycket intressant läsning och diskusison! Kursen börjar inte förrän den 22:a september men, eftersom jag är sjukskriven fram till dess börjar jag läsa redan nu och hoppas känna mig riktigt redo när lektionerna väl drar igång. Jag längtar!

Annars är det en hel del stickning här hemma just nu... har åter fallit in på stickandet av små söta hjälmmössor, så om du söker en fin present till en liten nykomling så hör av dig, de finns här! Funderar till och med om man skulle kunna ha ett stånd på Julmarknaden i Gamla Linköping sen.. om det finns tillräckligt med intresse för handarbete, eller om det just nu är så att alla vill sticka själva istället... hm... Ja, jag stickar vidare iaf! Har hittat ett helt underbart garn, Alpaca, som är varmt och mjukt och finns i sagolika färger! Håller även på med ett par sockar till min älskade, som kompensation för de han inte fick i julklapp förra året (i paketet låg ändast en halvfärdig socka, med stickorna kvar i... och mer färdiga än så har de inte blivit...).

Som sällskap till mitt stickande blir det en hel del OS men även Heroes. Jag började följa serien när den gick på TV förra hösten men kom sedan av mig, det var nåt som inleddes där nån gång i början av oktober, något som gjorde mig lite upptagen, lite distraherad, lite mindre intresserad av TV helt enkelt... ja, så jag såg aldrig färdigt den spännande hjälte-serien. Är nu inne på avsnitt 10 och det är åh så spännande vill jag lova...

Ja, faktiskt ska jag nog ta och sätta mig i soffan och fortsätta med en mossgrön liten mössa och hjältarnas äventyr...

1 kommentar:

Tove sa...

Mysigt inlägg! Jga kommer och yvs över dina mössor på söndag! <3