14 mars 2010

Nya alster

I vanlig ordning sitter det ett antal projekt på mina stickor här hemma. Just nu är jag inne i en start-period så det blir stadigt fler. Fyra stycken just nu, för att vara exakt, och ett som avslutades så sent som igår. Ja, jag försöker avsluta en del också, det är ju också roligt! ;)


Denna sjalen stickar jag till ett mycket speciellt tillfälle. Det är nämligen min älskade Tove som valt detta mönster och garn till sin brud-sjal. Jag stickade en likadan sjal till mig själv i ett vinrött garn för ett litet tag sedan och Tove tyckte att en sådan i vitt skulle passa alldeles utmärkt till hennes brudutstyrsel. Så, sagt och gjort, nu stickar jag på denna lite då och då, det är ju ingen brådska än så länge och i och med att det är ett väldigt repetativt mönster så är det en stickning som ibland blir lite trött på. Särskilt som jag nyligen gjorde en likadan!


Det projektet som känns roligast just nu är en cardigan som jag stickar i mina finfina garner från Usa. Knit Picks garn Palette (som jag har i cirka 15 olika färger) är ett ullgarn som fluffar sig fint och som är mycket trevligt att sticka med. Jag håller garnet dubbelt och stickar på stickor nummer 5,5 så det går raskt framåt.


Innan någon säger eller ens tänker något i bebisväg får jag (tyvärr) berätta att denna väst ännu inte har någon tilltänkt bärare. Jag älskar mönstret och ville väldigt gärna sticka den, trots att vi inte väntar smått i just vår lilla famlij. Kanske blir det en gåva till någon annans småtting, kanske får den ligga här och invänta att familjen Erlandsson-Sandh utökas, det får framtiden utvisa.

Ja, det var dagens stickrapport och det får nog även vara vad detta blogginlägg bjuder på. Solen står nämligen högt på himlen och vi ska ut och njuta av den - långpromenad nästa!

4 kommentarer:

Ilsefin sa...

Koftan ser jättehärlig ut! Underbara färger! :)

Jenny sa...

Du är ju helt fantastiskt duktig kusin!

Jenny sa...

Folke hälsar förresten att du har fina "pippi" på din blogg!

Tove sa...

Vad fint du stickar, Anna! Jag kommer att bära sjalen med mycken stolthet.

Kaninerna på västen var himla söta också... En del ser så ilskna ut! Hihi!