08 april 2010

Till Björnliden via Norge, åter till Norge och tillbaka...

... eller, hur vi for till Björnliden och firade påsk med ett gäng härliga kompisar!

Ja, påsken firades alltså i Björnliden, farfar K-As finfina stuga norr om Idre. Och, eftersom jag är jag och jag älskar att dokumentera kommer här en grundlig redogörelse för resan, i stora drag.

Dokumentationen började tidigt och den första bilden här nedan visar vårt första stopp på resan upp, nämligen lunch på en italiensk restaurang, där vi valde att äta Skomakarlåda (inte värst italienskt, men ändå) som smakade mycket bra.


Redan innan detta första stopp hade dock orsaker som inte behöver nämnas i detta forum bidragit till att vi tog en något västligare väg än vi från början tänkt. Denna incident upprepades ytterligare en gång vilket gjorde att vi tog vägen till Björnliden via Norge... inte den genaste vägen, men fram kom vi!


Väl framme i stugan installerade vi oss i våra rum, åt mat, pratade och tog sedan tidig kväll. Dagen efter vaknade Peter med huvudvärk, vilket gjorde att han installerade sig på golvet i storstugan medan vi andra gjorde oss redo för skidspåren.


Upp till Lövåsgården for vi för att skaffa utrustning till de mindre luttrade skidåkarna och sedan bar det av! För Marie var det första gången på ett par längdskidor! Vi skidade iväg på 2,5an och delade sedan upp oss i grupper efter fart och förmåga.


Oj vad det gick i backarna! Jag tror att vi satt på ändan någon gång allihopa, men vissa gjorde det mer rejält än andra, vilket fick till följd att en och annan svanskota ömmade rejält vid dagens slut.


Väl hemma i stugan vankades lunch i form av grillad korv! Vi satt tillsammans på den lilla plätten utanför stugan, njöt av solskenet, mumsade korvar och var mest ganska tillfreds med vår tillvaro i största allmänhet.

Och, eftersom det var grabbarna grus som utgjorde stommen i gänget så busades det självfallet en hel del också!

Efter grillningen var avklarad var det dags att leta efter påskågg som Pete... eh, jag menar Påskharen gömt i stugan! Kreativa gömsällen som i en lampa, istället för glödlampa, bakom renfällen och i kartongen som alldeles nyss huserade en whiskeyflaska gjorde detta till ett roligt äventyr!Middagen stod Helena för, och våra hungrande magar blev snart mättade av köttbullar i stora lass!

Andra dagen begav vi oss ut i spåren igen, och nu var Peter med! Bröderna Erlandsson och jag själv tog ett varv på Lövåsens femkilometersspår och Johan, Marie och Helena skidade mera flackt och åkte till Lappvallen och tillbaka! P-P och Casper (fyrfoting) var kvar i stugan och vilade sig...Peter demonstrerar hur man gör när man åker "off pist"! Av någon anledning fick han horn halvägs genom demon... ;)


Kvällar och eftermiddagar ägnades bland annat åt sällskapsspel så som Scrabble, Carcassone, Alias och Risk, samt ett kortspel som gick ut på att bluffa och manipulera motståndarna (mycket roligt). Många rundor av de olika spelen hann vi med!


Sista dagen lät vi skidorna ligga och tog bilarna över till Norge och Elgå. Denna lilla by som ligger vid den vackra sjön Femunden är som sagt vädigt liten, men kyrkan, det lilla fiskelägret och framför allt utsikten gör att det är väl värt ett besök!
Påskkärringarna hade nog tagit fel på dagarna (eller ville bara knacka dörr i alla fall!) och kom och önskade oss Glad Påsk på sjlvaste påskafton! Påskkort fick vi också... ett av dem var väldigt, ja, ska vi säga "medvetet". Gråtande bokstäver, en gråtande kyckling och Jesus på korset.Vår lilla fyrfoting Casper som bor hos oss några veckor när husse och matte är utomlands verkade gilla fjällen. Särskilt roligt var det när Peter lyfte upp honom på snön och han fick springa på skaren!

Och så var det dags för hemfärd. På tisdagsmorgonen for vi söderut efter några riktigt härliga dagar i Björnliden, hem till jobb och vardag.

Oj, ja, det blev ett mastigt inlägg. Mycket bilder och en hel del text, och då har jag ändå inte berättat ens hälften av vad som hände! Oh well...

4 kommentarer:

Erik Sandh sa...

Ser ut som att ni hade det trevligt. Men Elgå är väl knappast väl värt ett besök!

Anna sa...

Joho! Det tycker jag visst att det är! Det är fina vyer, lite "spännande" att vara i Norge och man ser fin natur och lit tokiga saker på vägen dit (OCH hem!)! Lyckas man man även pricka in en dag (och tid) då affären är öppen har man ju semestern fixad! :)

Tove sa...

Äntligen!! Massor av bilder!

Vilket underbart, underbart påskkort.

Kramisar

Jenny sa...

Oj vad härligt! Det är verkligen en mysig stuga. Håll hårt i Ribb-kopparna (jag minns hur gott det smakar att dricka varm choklad ur dem) de är riktiga klenoder nuförtiden!