16 maj 2010

Några bilder och lite uppdatering... eller, VARNING för ett långt inlägg!

Eftersom mitt blogande varit lite sporadiskt och fattigt den senaste tiden kommer här ett mastodontinlägg med bilder och lite text som berättar lite av vad jag haft för mig...

För ett par veckor sedan bjöd jag in några stisksugna tjejer till "Vin-stickis". Vi mumsade på ost och kex, sippade lite vin och stickade och pratade hela kvällen. En mycket trevlig företeelse som blivit en ny tradition i gänget...


... så för en liten vecka sen bjöd Jenny in till dito hemma hos sig! Jenny bjöd in till sin vindslägenhet med hög mysfaktor, bjöd på hembakat bröd, banan- och chokladkaka och mycket annat smarrigt. En värdinna av hög klass på alla sätt och vis! Här visar hon upp en färdigstickad liten kofta.


På väg till Jenny såg jag dessa vackra tulpaner. I parken bakom Konsert och kongress fanns de i stora hav och var så vackra att jag gick med ett stort leende på läpparna hela vägen!Stickning kräver viss koncentration och gör att foton frn dessa sammankomster ser aningens asociala ut... vi ser ju ut att stirra oss blinda på våra projekt och knappt bry oss om varandra, men så är alltså inte fallet. Det pratas på väldigt duktigt kan jag lova!


En ny tavla i sovrummet hemma i Ekholmen... lite Mumin är ju aldrig fel!


Så var det då äntligen dags för mig att träffa kusin Malins lilla Livia. För en dryg vecka sedan var de här och hälsade på...


Utrensningen här hemma fortsätter och både kläder, köksprylar OCH böcker ryker åt höger och vänster. Detta är gårdagens skörd. Vinkevink!

Imorse fick Peter stränga order om att gå direkt ur sängen och in i vardagsrummet, utan att passera köket. Där inne fixade jag nämligen mysfrukost... för sånt gör vi ibland här i Ekholmen...

Idag har jag äntligen fått lite jord under naglarna och fått ner lite fröer i jorden! Mangold, basilika, rucola och sockerärtor ligger nu och gror för fullt (hoppas jag) och i veckan hoppas jag på att få ännu mer ordning på balkongen! Nu är jag iaf igång! :)

Och som om detta inte var nog fick vi idag även celebert besök när Helena och hennes Fredrik stannade hos oss på vägen hem (till Stockholm) från Lund för att få sig en bit mat och lite tid att prata. Det var väldigt roligt att ses då det var länge sedan jag träffade Helena och då jag inte träffat Fredrik alls tidigare. Som ett resultat av den långa tid då Helena och jag inte setts mottog jag även julklappar, i maj månad! En mycket trevlig bok om odling i krukor och en finfin tygväska (som syster H sytt själv) fanns i paketen och jag är så glad så! Nu på kvällskvisten sitter jag vid köksbordet omgiven av skolböcker och anteckningar. Här pluggas det matte för fullt (ja, inte precis i denna sekund för nu har jag lite rast, men annars) och när jag är färdig med dagens insats ska jag parkera mig i soffan med en stickning och Pride and Prejudice i dvdn. :)

4 kommentarer:

Helena sa...

Julklapparna var ju från Sandra också! Kram kram

Anna sa...

Ja Helena, julklapparna var givetvis från båda systrarna. Förstår att det inte framgår exakt av min text, men inte skrev jag att de bara var från H... för det var de inte! :) Tusen tack Alexandra och Helena! Det är verkligen ett galet snyggt tyg!

Anonym sa...

Ha, ha! Skoj att stickgänget fick vara med i bloggen. Vinstickning är en trevlig ny tradition.

KRAM, Jenny D

Tove sa...

Vilket mysigt inlägg! Du verkar ha det så härligt så ofta, Anna!

KRAM