28 juli 2010

Östergötland runt

För drygt en vecka sedan åkte Peter och jag med mor och far till Björkhult. Björkhult består av en liten samling hus strax söder om Kisa. Detta var platsen som mor och far (mest far kanske) valt ut som start för sin cykelsemester - Östergötland runt!

Peter hade blivit utvald till transportör och när vi väl var i närheten av mitt älskade Ydrefors passade vi även på att kolla in blåbärsstatusen i skogarna därikring. Redan på väg söderut började fototillfällena visa sig då Peter insisterade på att jag skulle sköta tankningen, och mamma tycket att detta borde förevigas. Så här såg det ut! :)


Väl i Björkhult var det en hel del fixande och trixande med utrustningen...Så här glad och ivrig var mamma!

Och här packar pappa de åh så viktiga bananerna!

Kartan inspekterades.Och så var de iväg!
Peter och jag åkte "i förväg" upp mot Svinhult och familjen Sandhs gamla blåbärsställen. Bär fanns det gott om, de var bara väldigt små... så vi plockade lite granna och vände sedan om för att möta cyklisterna och samtidigt utforska andra bärställen.

När vi mötter de cyklande två fick de lite ny energi ( i form av våra blåbär) och sedan sade vi åter hej då!

Mamma och pappa cyklade vidare på sina äventyr medan Peter och jag hittade stora fina bär i andra skogar ( i dessa var det dock glest mellan bären så vi blev inte särskilt längvariga). Peter busade/fånade sig/roade sin flickvän...

... medan denna mindes barndomen i Ydrefors, tänkte på pappas blåbärsentusiasm och jobbade på att få så lila fingertopapr som möjligt!Blåbär är gott! Mina föräldrar cyklade 71 mil på en vecka! Sommaren är härlig och nu ska jag vika tvätt och lyssna på ljudbok med min älskling. Toodle pip (för vidare information, googla eller se på Jeeves and Wooster. Jag rekomenderar det senare)

1 kommentar:

Jo sa...

Det var väldigt vilka hurtiga föräldrar du har! De borde starta en egen blogg med sina cykeläventyr!