25 juni 2007

Borta bra men hemma bäst...

Tillbaka i Linköping efter drygt en vecka på resande fot, och det är skönt! Mitt första stopp var hufvudstaden där jag träffade systrarna mina och hade en underbar dag/kväll med frozen youghurt, skumpa och inte mindre än 12 (!) blandskivor att lyssna igenom!

Dagen därpå var det tidig uppgång då vi for mot sydligare breddgrader och slutligen anlände i modets huvudstad- Paris! Fem dagar var vi där och det var ljuvligt underbart med biobesök på Champs Elysee, shopping på hög nivå, ett besök i Monets trädgård, gott vin, museer av olika slag, näringsfattiga frukostar och flörtiga fransoser (blandat med icke engelsktalande snorkiga fransoser och fransyskor i stora mängder!) samt mycket mycket mer!

Monets underbara trädgård i den lilla byn Giverny utanför Vernon

Louvren, ett rent ut sagt gigantiskt museum!

Den vackra kyrkan Sacre Coeur som ligger så högt och vackert att det är helt otroligt!


Väl tillbaka i Svea rike bar det av till sommaridyll på tjejernas landställe där vi firade en internationell och samtidigt traditionell midsommar med dans runt midsommarstång, sill, tortilla samt sällskap av en kinesiska och två spanjorer (som höll på att förgås av skratt när vi sjöng och dansade "små grodorna" och "tuffetuffetåget")!

Som om detta inte var nog blev jag i lördags upphämtad av mina föräldrar och vi begav oss till släktingar utanför Uppsala där även farfar befann sig. Där hade jag ett par underbara dagar tillsammans med familj och släkt samt tre underbara hundar (en dvärgtax på 15 år- Kiwi, en rottweiler på 11 år-Ella, och en rottis på endast 1 år - Mira) som gör mig så lycklig!

Sitter just nu och lyssnar på fransk schlager från filmen "8 Femmes", tittar på min resväska som borde packas upp och funderar på att gå och handla för att alls ha något att äta till frukost imorgon! Ja, efter en härlig resa med varierande inslag är det skönt att nu vara hemma och ta det lugnt på ett helt annat sätt ett tag... det är ju som man säger "borta bra men hemma bäst"!

"You americans always butcher the french language!" - Phoebe, "Friends"

Inga kommentarer: