29 augusti 2008

Oväntat besök

Ett oväntat samtal resulterade idag i ett besök av Brita som jag inte sett på många månader! Hon var i Linköping av en helt annan anledning men hade en timme över och tog det fantastiska beslutet att ringa lilla mig. Över en kopp te och några kakor pratade vi om så mycket man bara kan hinna med på en timme och jag tror att vi hann täcka in de mest betydelsefulla händelserna som inträffat sedan vi senast sågs. Det var verkligen underbart att se henne igen!

Annars har dagen bjudit på kortspel, bakning, stickning och några avsnitt av McLeod's Daughters som är en härlig serie om en grupp kvinnor som driver en gård i Australien. Jag har även stekt fläsk och gjort potatismos och det var verkligen länge sen vill jag lova. Smakade gott med det härligt salta fläsket och det lena moset. Imorgon blir det nog dock något lättare och friskare, stekt fläsk och potatismos (självklart gjort med både smör och helgrädde, precis som mamma alltid gjort!) känns ju inte som någon hälsokur direkt!


Sitter här och beundrar min lilla miniros som står på soffbordet och strålar. Jag köpte den på ica för snart en vecka sedan och jag kan inte låta bli att hänföras av dess skönhet. Den är så stark och färgsprakande. Djupt gröna blad och starkt rosa blommor som sträcker sig uppåt och visar upp sina många lager av kronblad. Jag älskar verkligen blommor! De kan göra mig så sagolikt lycklig bara av att finnas där och låta mig beskåda och beundra dem.

Ja, nu ska jag plocka lite i mitt något för välanvända kök (kakbak i all ära, men de äts ju upp också, och smör och socker ger ju inga rutos på magen!) och sedan dricka en stor kopp björnbärste för att lindra en begynnande hosta...

4 kommentarer:

Tove sa...

"smör och socker ger ju inga rutor på magen" - men man mår bra inuti! man skulle kunna säga att man får inre rutor. eller nåt...

vad stolt jag är att få medverka på bild i ditt familjealbum :D

bilden på dig var väldigt talande också. det är sådär jag tycker bäst om att se dig. (inre rutor, som sagt!)

Tove sa...

Nej det ligger i Gävle.

Tove sa...

ja det är gamla bilder!

ska bli kul att komma på kalas imorgon! =)

Anonym sa...

Grattis Grattis!

Hoppas att du får en trevlig födelsedag,

Önskar moster Gittan